Placki z indykiem, porem i pieczarkami

Posted on

Placki z indykiem, porem i pieczarkami

 

  • 30 dkg piersi z indyka,
  • biała część pora,
  • 25 dkg pieczarek,
  • 2 łyżki sosu sojowego,
  • 2 jajka,
  • 4 łyżki mleka,
  • 3 łyżki mąki pszennej i 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • sól, pieprz, tymianek,
  • tłuszcz do smażenia

Indyka pokroić w kostkę ok. 1x1cm, dodać sos sojowy i przyprawy, wymieszać, odstawić na 0,5-1 godz. Pora pokroić w kostkę, pieczarki poszatkować. Jajka rozbełtać z mlekiem. Wszystko razem wymieszać, dodać obie mąki. Smażyć jak racuchy, nakładając porcje łyżką na gorący tłuszcz. Podawać z surówką.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *