Makaron z truskawkami i białym serem

Posted on

2-3 porcje

Składniki:

  • 250 g makaronu, np. świderki
  • 0,5 kg truskawek
  • czubata łyżka masła
  • łyżka cukru
  • 100 ml gęstej śmietany
  • 100 g białego sera
  • 0,5-1 łyżeczki świeżego, posiekanego rozmarynu
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu
  • P1110040

    Makaron ugotować w osolonej wodzie. Roztopić masło i wrzucić 2/3 pokrojonych truskawek,cukier i rozmaryn, poddusić. Dodać pieprz, zmiksować. Resztę truskawek pokroić na połówki.
    Na talerze nakładać makaron, ciepły sos, kleksy śmietany, posypać pokruszonym białym serem i truskawkami.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *